יש כל מיני מנהגים לעם היהודה, חלקם מהנים יותר, וחלקם פחות. הנה 3 שמרגשים אותנו בכל פעם מחדש:
- חנוכת בית
זהו מנהג שמוזכר כבר בימי התנ"ך ומשמעותו להתחיל את המגורים בבית חדש עם אירוע ראוי לציון הדרך המרגש. במקרים רבים חנוכת בית היא אירוע אליו מוזמנים כל המשפחה והקרובים, ובמהלכו נקבעת המזוזה ונאמרות תפילות וקטעים שונים מן המקרא. הכניסה אל בית חדש היא אירוע מכונן שכל אחד רוצה לחגוג, ואילו היהדות מאפשרת לבצע את זה בקלות ובחברת כל הקרובים שלנו, שנרצה שיעמדו לצידנו גם במעמד המרגש הזה.
- מעשר כספים
מנהג זה מחייב את עם ישראל להפריד כל אחד כעשירית מרווחיו (אם בכסף או בתבואה, תוצרת או יבול) למען נזקקים – עניי ישראל. על פי היהדות מי שתורם מעשר מכספיו למעשה לא רק עוזר לאחר, אלא שומר על הונו שלו. קיום המנהג הוא סגולה לעושר ורווחה. לא רק אנשים פרטיים יכולים לתרום מעשר כספים, אלא גם עסקים. חשוב לשים לב שבעת קיום המנהג לא מבצעים תרומה לרמאים שמנצלים את התורמים כיוון שתרומה אליהם לא תיחשב כקיום המנהג.
- קבלת שבת בגני הילדים
למרות שקיימת ביקורת על מנהג זה, אם מתייחסים ליתרונות שלו המונים בין היתר את הקניית אורח החיים היהודי, גיבוש ילדי הגן וסימול חגיגי של יום שישי, ניתן בהחלט להתרגש בכל שבוע מחדש. מידי יום שישי נבחרים בגנים בכל הארץ 'אמא' ו'אבא' של שבת – שניים מילדי הגן המדמים את הדלקת הנרות והקידוש. במסגרת המנהג אופים הילדים חלות שבת ושרים שירי שבת עממיים. ההשתתפות של הילדים במנהג שכזה אמנם חוזרת מידי שבוע, אך קשה שלא להתרגש כאשר הילד או הילדה שלכם הם הנבחרים החגיגיים.